OBUĆA PETROVIĆ

Održavanje obuće i proizvoda od kože

  • Prije upotrebe obuće impregnirajte u najmanje dva sloja.
  • Nosite svaku obuću u svrhu za koju je namijenjena.
  • Nakon svake uporabe, cipele treba ostaviti da se osuše i prozrače kako bi se spriječilo stvaranje bakterija i unutarnja oštećenja.
  • Redovito mijenjajte obuću, posebno tokom kišnog vremena. To će joj produžiti vijek trajanja.
  • Prilikom obuvanja obuće, potrebno je koristiti žlicu za cipele, nositi cipele vezane kako biste spriječili kretanje stopala u cipeli i tako oštetili podstavu i uložak.
  • Obuća se mora skidati tek nakon što se oslobode sve vrste kopčanja, što će spriječiti oštećenje zglobova I oblika cipele.
  • Ne preporučujemo pranje cipela u mašini za pranje veša ili čišćenje deterdžentima.
  • Ako se vaša obuća smoči, sušite postepeno izvan direktnog izvora topline
  • Ako je potrebno, na cipelama zamijenite pete, potplate, uloške i vezice. To će spriječiti daljnje oštećenje cipela.
  • Na kožnim proizvodima mogu se pojaviti ogrebotine, mrlje ili ožiljci koji su dio materijala, a ne predstavljaju nedostatak.

U slučaju bilo kakve intervencije na proizvodu i samopopravke, reklmaciju nije moguće izvršiti.

MATERIJALI

Opće upute za održavanje obuće i kožne odjeće

Upozorenje: Da bi vaša obuća što duže izgledala kao nova, uvijek slijedite podatke na etiketi proizvoda!
Gore-tex – zbog svoje vodonepropusnosti, nepropusnosti i velike prozračnosti ovaj je materijal pogodan za sportsku obuću. Održavanje cipela vrši se vlažnom krpom ili četkom s mlakom vodom. Ako se vodonepropusni sloj slučajno izbriše ili opere, cipele jednostavno treba impregnirati.

Glatka koža – ima fino strukturiranu površinu s malim porama. Može se obraditi u mat ili sjajnoj boji. Cipele od glatke kože čistimo samo vlažnom krpom, a zatim ih obrišemo na suho. Da biste spriječili pucanje, dobro je impregnirati cipele i koristiti posebnu kremu.

Lakirana koža – lakirane cipele glatke su sa sjajnom površinom. Vrlo su osjetljive na mehanička oštećenja, močenje i mraz. Cipele od lakirane kože mogu se očistiti vlažnom krpom, a zatim na njih koristiti posebnu kremu ili sprej.

Nubuck – izbrušena koža koja je izuzetno osjetljiva na vlagu. Na prvi pogled podsjeća na antilop. Cipele se čiste na suho pomoću posebne četke ili gume dizajnirane za nubuk.

Presvučena koža – njen zaštitni sloj je opremljen tankom sintetičkom prevlakom, što povećava njegov životni vijek. Ova površina mora biti zaštićena od kemijskih utjecaja, namakanja i mraza. Za održavanje preporučujemo da cipele čistite suhe ili mokre mekom krpom.

Sintetički materijali – PVC, PU, guma, poromeri. Obuća u jarkim bojama i uzorcima od imitacije kože. Manje su prozračni i prilagodljivi od kože. Cipele od sintetičkih materijala samo obrišite krpom i na kraju ih polirajte spužvom.

Velur – poznatija kao antilop tipična je po površini. Suede ima visoku upijajuću sposobnost, ali i prozračnost. Održavanje antilop obuće vrši se isključivo četkom i za to namijenjenom pjenom za čišćenje.

Upozorenje: Da bi vaša obuća što duže izgledala kao nova, uvijek slijedite podatke na etiketi proizvoda!

Simboli i značenja

simboli obuce